ΕΕ: Δεκτά τα αιτήματα Πολωνίας και Ελλάδας για σύγκλιση έκτακτου ΣΕΥ

ΕΕ: Δεκτά τα αιτήματα Πολωνίας και Ελλάδας για σύγκλιση έκτακτου ΣΕΥ

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα Πολωνίας και Ελλάδας για έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των Υπουργώ Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την έκτακτη τηλεδιάσκεψη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell με ανάρτηση στο Twitter.

Χθες, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητα και παραβατικότητας.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, το αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπροσθέτως ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών Jacek Czaputowicz ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του ΣΕΥ μετά τις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Λευκορωσία και επανεξελέγη για έκτη φορά ο Alexander Lukashenko με αποτέλεσμα να έχουν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Μινσκ. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Λευκορωσία με τις διαδηλώσεις να έχουν μετατραπεί σε μάχες σώμα με σώμα με χιλιάδες συλλήψεις, τραυματισμούς κι έναν επιβεβαιωμένο νεκρό μέχρι στγμής./ibna