Ρουμανία: Πολύ πιθανή η επέκταση της κατάστασης συναγερμού, σύμφωνα με τον Orban

Ρουμανία: Πολύ πιθανή η επέκταση της κατάστασης συναγερμού, σύμφωνα με τον Orban

Ο Πρωθυπουργός Ludovic Orban ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι «πολύ πιθανό» η κατάσταση συναγερμού να “επεκταθεί” καθώς οι αρχές εξετάζουν την υιοθέτηση περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τον αρχηγό της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι τοπικές εκλογές θα μπορούσαν να διοργανωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου, «εάν οι υποψήφιοι και οι πολίτες σέβονται τους κανόνες προστασίας και την κοινωνική απόσταση».

Έως σήμερα, 63.762 κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρουμανία, ενώ 1.215  νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 2.764 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 485 ασθενείς, ενώ 30.585 άτομα έχουν αποθεραπευθεί. Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.404.845 τεστ για τον κορωνοϊό σε εθνικό επίπεδο.

Στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη ο Orban

Με απόφαση των μόνιμων γραφείων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρωθυπουργός καλείται την Τετάρτη, στο Κοινοβούλιο για να συζητήσει επίκαιρα ζητήματα, όπως τα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τη διοργάνωση των επόμενων τοπικών εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου και την έναρξη της σχολικής χρονιάς./ibna