Ρουμανία: Ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις τοπικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου

Ρουμανία: Ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις τοπικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου

Η Μόνιμη Εκλογική Αρχή ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων για τις τοπικές εκλογές, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει σήμερα. Σύμφωνα με την εντολή για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των φετινών τοπικών εκλογών, η τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 18η Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Raluca Turcan, ο τρόπος με τον οποίο οι δήμαρχοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και την οργάνωση της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα είναι “πολύ σημαντικός, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών” καθώς η νέα αύξηση των κρουσμάτων από τον COVID-19 έχει χτυπήσει κόκκινο.

Έως σήμερα, 59.273 κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρουμανία, ενώ 1.378  νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 2.616 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 446 ασθενείς, ενώ 29.289 άτομα έχουν αποθεραπευθεί. Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.343.315 τεστ για τον κορωνοϊό σε εθνικό επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Raed Arafat, δήλωσε χθες το βράδυ, ότι επί του παρόντος υπάρχουν περισσότερες από 300 ενεργές εστίες COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτά τα κρούσματα, που βρίσκονται κυρίως σε οίκους ευγηρίας και σε ορισμένες επιχειρήσεις, είναι ελεγχόμενα./ibna