Βουλγαρία: Με αστυνομική επιχείρηση απελευθερώθηκαν οδικοί κόμβοι από τους διαδηλωτές

Βουλγαρία: Με αστυνομική επιχείρηση απελευθερώθηκαν οδικοί κόμβοι από τους διαδηλωτές

Σε επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των διαμαρτυρόμενων από τις διασταυρώσεις προχώρησε η Αστυνομία της Βουλγαρίας, απελευθερώνοντας τις πόλεις Σόφια, Βάρνα, Plovdiv και Stara Zagora.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα μετά τις 04:00 το πρωί της Παρασκευής και απομάκρυνε χωρίς βία τις σκηνές και τα αντικείμενα που είχαν τοποθετήσει οι διαμαρτυρόμενοι σε κομβικές διασταυρώσεις των πιο πάνω πόλεων.

Όπως ενημερώνει το Εθνικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας ομάδα διαδηλωτών δήλωσαν ότι θα αποκλείσουν εκ νέου κεντρικές διασταυρώσεις και οι ενέργειες της Αστυνομίας είναι παράνομες, καθώς θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα σε ειρηνική διαμαρτυρία.

Στη Σόφια 12 διαδηλωτές αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την αστυνομική διαταγή για την απελευθέρωση της κυκλοφορίας κι έτσι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κράτησης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη Βάρνα συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές.

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι πραγματοποίησε την επιχείρηση, για να εξασφαλίσει το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, καθώς έλαβε πολλές καταγγελίες από πολίτες, που είναι δυσαρεστημένοι από τους παράνομους αποκλεισμούς των δρόμων από τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου η Αστυνομία της Σόφιας δήλωσε ότι δε θα επιτρέπει πια αποκλεισμούς δρόμων./ibna