Βουλγαρία: Άνοιγμα των συνόρων για τους Τούρκους τουρίστες από τον Αύγουστο

Βουλγαρία: Άνοιγμα των συνόρων για τους Τούρκους τουρίστες από τον Αύγουστο

Το άνοιγμα των συνόρων για τους Τούρκους τουρίστες από τον Αύγουστο θέλει να πραγματοποιήσει η Υπουργός Τουρισμού, καθώς θεωρούνται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην τουριστική βιομηχανία της Βουλγαρίας.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Τουρισμού Mariana Nikolova ανακοίνωσε από το Plovdiv, ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Konstantin Angelov ώστε να επιτραπεί ο τουρισμός από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Αναμένεται μέχρι τα μέσα Αυγούστου να γίνει σαφές πώς οι τούρκοι τουρίστες θα επισκέπτονται τη χώρα.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Zdravko Dimitrov και τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τον πολιτισμό, Plamen Panov.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που διανυκτέρευσαν στο Plovdiv, είναι τούρκοι πολίτες.

Από τις αρχές του έτους μέχρι την 1η Αυγούστου οι επισκέπτες που διανυκτέρευσαν στον νομό του Plovdiv είναι πάνω από 155.000, εκ των οποίων περισσότεροι είναι οι Βούλγαροι, περίπου 137 000. Ακολουθούν οι τουρίστες από την Τουρκία 3.760, από την Ελλάδα 2.641, από τη Γερμανία 1.566 και από την Ιταλία 1.311./ibna