«Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε ο Erdogan στην τελετή για τα 75 χρόνια από τη βόμβα στη Χιροσίμα

«Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε ο Erdogan στην τελετή για τα 75 χρόνια από τη βόμβα στη Χιροσίμα

Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα με ατομική βόμβα στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου θα πρέπει να ενισχύσει την αποφασιστικότητα του κόσμου να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας στο μήνυμα κατά την επιμνημόσυνη τελετή που σηματοδότησε την 75η επέτειο του βομβαρδισμού της ιαπωνικής πόλης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ειρήνης του Τόκιο για τις εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους και επλήγησαν από τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ στις 6 Αυγούστου 1945.

«Μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου με τον ιαπωνικό λαό, και συγκεκριμένα εκείνους που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πόνο τους για 75 χρόνια, έχοντας χάσει τους αγαπημένους τους», δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan στο μήνυμα του, αποκαλώντας τον βομβαρδισμό μια από τις πιο σκοτεινές ημέρες στην ιστορία.

«Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από αυτό το φρικτό γεγονός. Καθώς είναι χαραγμένο στην στήλη στο πάρκο μνήμης, αυτή η ημέρα θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητά μας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωποι της Τουρκίας και του Προέδρου Erdogan στην τελετή ήταν ο Τούρκος πρέσβης στο Τόκιο Hasan Murat Merkan, και τουρκική αντιπροσωπεία./ibna