Σλοβενία: Σημάδια ανάκαμψης για την Adria Mobil εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

Σλοβενία: Σημάδια ανάκαμψης για την Adria Mobil εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

Η σλοβενική εταιρεία Adria Mobil σκοπεύει να αντισταθμίσει εν μέρει την πτώση του τζίρου λόγω κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Sonja Gole στο STA. Η ζήτηση των καταναλωτών έχει επιστρέψει και η εταιρεία δεν σχεδιάζει απολύσεις εάν η επιδημιολογική κατάσταση παραμείνει ευνοϊκή.

Ο κατασκευαστής τροχόσπιτων ανέστειλε τις δραστηριότητές του στα μέσα Μαρτίου λόγω της επιδημίας και ήταν αργότερα μεταξύ των πρώτων σλοβενικών εταιρειών που επανέλαβαν την παραγωγή. Οι γραμμές συναρμολόγησης άρχισαν να λειτουργούν ξανά στα μέσα Απριλίου, ωστόσο, η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να ανακάμψει πλήρως.

Παρ’ όλα αυτά, η Gole αναφερει ότι οι παραγγελίες δεν έχουν ακυρωθεί και ότι η ζήτηση ανανεώθηκε στα τέλη Μαΐου.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, “η εταιρεία έχασε 2.000 προϊόντα ή το 20% της παραγωγής λόγω της πανδημίας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής σε πρόσφατη συνέντευξη με το STA, προσθέτοντας ότι η αύξηση της παραγωγής είναι μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πτώση του τζίρου.

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τροχόσπιτων στην Ευρώπη έχει μια ρεαλιστική προσέγγιση όσον αφορά το αποτέλεσμα της πανδημίας και η ανταπόκριση της αγοράς έδωσε την επισφαλή κατάσταση. Είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς, αλλά υπάρχει επίσης αισιοδοξία λόγω της αυξημένης ζήτησης και των σταθερών επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Η εταιρεία έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, τόσο όσον αφορά την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας όσο και την πλοήγηση στις συνθήκες της αγοράς.

Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών τον Απρίλιο, η εταιρεία με έδρα το Novo Mesto εισήγαγε ευέλικτες ώρες εργασίας για να αποτρέψει το συνωστισμό και να ενισχύσει τις προσπάθειες προφύλαξης. Μέχρι στιγμής ήταν επιτυχής στην πρόληψη τυχόν εστιών μεταξύ του εργατικού δυναμικού 1.100 ατόμων.

Εν τω μεταξύ, τα περιοριστικά μέτρα κατέστησαν αδύνατο για την Adria Mobil να παρουσιάσει τα νέα της οχήματα αναψυχής στην πρώτη ετήσια έκθεση. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε μια εικονική παρουσίαση των τελευταίων προϊόντων.

Η Adria Mobil δεν έχει κάνει απολύσεις λόγω επιδημικών επιπτώσεων, εκτός από μερικές στις θυγατρικές της. Η Gole πιστεύει ότι σε περίπτωση ευνοϊκών επιδημιολογικών εξελίξεων η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη και να προσλάβει επιπλέον προσωπικό.

Το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη ανέρχεται σήμερα στο 6,6% ή πάνω από 8% όσον αφορά τα τροχόσπιτα διακοπών. “Αυτό είναι το υψηλότερο μερίδιο αγοράς της εταιρείας τα τελευταία 20 χρόνια”, δήλωσε η Gole.

Η εταιρεία επενδύει επίσης στην επέκταση των δυνατοτήτων της, στην αναβάθμιση της τεχνολογίας και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα δημιουργώντας ένα καινούριο εργοστάσιο.

Ο Γάλλος κατασκευαστής κινητών κατοικιών Trigano εξαγόρασε την Adria Mobil στα τέλη του 2017. Είναι παρούσα σε πολλές χώρες και καταγράφει τα καλύτερα αποτελέσματα στη Γερμανία, τις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, με τις πωλήσεις στη Σλοβενία ​​να φτάνουν σχεδόν το 1% των συνολικών πωλήσεων./ibna