Τουρκία: Δάνειο 200 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

Τουρκία: Δάνειο 200 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

Η Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Τουρκίας (TSKB) και η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων σε Υποδομές (AIIB) υπέγραψαν συμφωνία δανείου αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξουν εταιρείες που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19.

Η συμφωνία στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε υποδομές όπως οι τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, του νερού, των βιώσιμων πόλεων, της υγείας, της πληροφορικής και της τεχνολογίας επικοινωνιών, ανέφερε η τουρκική τράπεζα σε δήλωση της την Τρίτη.

Στο πλαίσιο του έργου Credit Line COVID-19, που επεκτείνεται υπό την εγγύηση αποπληρωμής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Τουρκίας, στις εταιρείες θα χορηγηθούν δάνεια κεφαλαίου κίνησης με διάρκεια έως τρία έτη.

Ο Ece Boru, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής τράπεζας, δήλωσε ότι το δανειακό πακέτο θα βοηθήσει την αναπτυξιακή τραπεζική να δημιουργήσει λύσεις για βραχυπρόθεσμα προβλήματα και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και την προστασία του εργατικού δυναμικού και της παραγωγικής αλυσίδας εφοδιασμού», τόνισε ο Boru./ibna