Σερβία: Δεν επιθυμεί συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα η Brnabić

Σερβία: Δεν επιθυμεί συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα η Brnabić

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Πρωθυπουργός Ana Brnabić δήλωσε ότι ψήφισε στις εσωκομματικές διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, να σχηματιστεί κυβέρνηση με τα μειονοτικά κόμματα.

Όπως είπε ψήφισε υπέρ αυτής της πρότασης στη σύνοδο της Προεδρίας του SNS, επειδή πιστεύει ότι θα ήταν η «πιο αποτελεσματική κυβέρνηση». Είπε επίσης ότι υπάρχουν δύο υποψήφιοι για τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, και ότι ένας από αυτούς είναι αυτή.

«Δεν εξαρτάται από εμένα να πω ποιοι είναι οι άλλοι, αλλά είναι από το κόμμα μας, και θα έπαιρνα πάντα πίσω από αυτό το άτομο και το είπα και στον Πρόεδρο Vučić. Είναι ένα υπέροχο, εκπληκτικό άτομο, στο οποίο θα υποστήριζα ανά πάσα στιγμή – είπε ο Brnabić για το TV Pink.

Όπως ανέφερε, τα μέλη του SNS είχαν επιλογές για συνασπισμό με το SPAS του Šapić, αλλά και έναν συνασπισμό με το SPS και τον Šapić.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος SPS Ivica Dačić  σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ana Brnabić δήλωσε ότι το SPS είναι ένας αξιόπιστος εταίρος του συνασπισμού με το SNS, σημειώνοντας ότι οι Σοσιαλιστές και οι Προοδευτικοί έχουν επιτύχει πολλά μαζί, γι ‘αυτό πιστεύει ότι η κοινή εργασία πρέπει να συνεχιστεί προς το συμφέρον της Σερβίας.

«Η απόφαση εξαρτάται από τον Aleksandar Vučič ως νικητή των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dačić./ibna