Ρουμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο Βουκουρέστι

Ρουμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο Βουκουρέστι

Ο Alexandru Rafila, Διευθυντής της Ρουμανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, δήλωσε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία, καθώς και ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από το Covid-19, αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου του μεγάλου αριθμού νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν πρόσφατα.

Ο Υπουργός Υγείας Nelu Tătaru προειδοποίησε ότι η Ρουμανία θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με την Ισπανία και την Ιταλία εάν οι Ρουμάνοι δεν τηρούν τους κανόνες που επιβάλλουν οι αρχές. Αντιθέτως, η σωστή συμμόρφωση με τους κανόνες θα οδηγούσε σε μείωση των νέων κρουσμάτων. «Εάν δεν ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες, θα δούμε μια απότομη αύξηση μέρα με τη μέρα, τον υπερπληθυσμό των νοσοκομείων, τον κορεσμό των υπηρεσιών εντατικής θεραπείας. Τα σενάρια που είδαμε τον Μάρτιο-Απρίλιο στην Ισπανία και την Ιταλία μπορούν επίσης, να επαναληφθούν στη χώρα μας », προειδοποίησε ο Υπουργός Tătaru Ziarul Financiar.

Στο Βουκουρέστι, από σήμερα, η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, για όλο το 24ωρο, στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου, καθώς και σε αγορές, εκθέσεις, σε σταθμούς λεωφορείων, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Έως σήμερα, 55.241 κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρουμανία, ενώ 1.232 νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 2.480 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 436 ασθενείς, ενώ 28.006 άτομα έχουν αποθεραπευθεί. Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.268.899 τεστ για τον κορωνοϊό σε εθνικό επίπεδο. Στη Ρουμανία, 5.322 άτομα επιβεβαιωμένα θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται σε κατοίκον απομόνωση και 4.561 σε θεσμική απομόνωση. Επιπλέον, 18.863 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι και 177 άτομα σε θεσμική καραντίνα. Συνολικά 5.571 Ρουμάνοι πολίτες έχουν επιβεβαιωθεί θετικοί στον COVID-19 εκ των οποίων 18 στην Ελλάδα./ibna