Β-Ε: Το αεροδρόμιο της Μπάνια Λούκα ξανά μέσα στο παιχνίδι

Β-Ε: Το αεροδρόμιο της Μπάνια Λούκα ξανά μέσα στο παιχνίδι

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Μπάνια Λούκα διαπραγματεύεται με μια ακόμη αεροπορική εταιρεία για την εισαγωγή πτήσεων, επιβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του αεροδρομίου, Milan Račić, μην αποκαλύπτοντας όμως το όνομα της εταιρίας.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί επί του παρόντος πτήσεις της Air Serbia και της Ryanair επιβεβαίωσε ότι οι γραμμές προς Memmingen και Charleroi, από σήμερα, θα ανοίξουν ξανά. Επί του παρόντος, η Air Serbia διατηρεί πτήσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Μπάνια Λούκα, ενώ η Τουρκική Freebird Airlines εκτελεί πτήσεις τσάρτερ από την Αττάλεια. Τα υπόλοιπα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρείας Ryanair έχουν προγραμματιστεί να ξαναρχίσουν στις αρχές της χειμερινής περιόδου 2020/2021, στα τέλη Οκτωβρίου.

«Ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους κανόνες και κανονισμούς εισόδου, αναμένουμε την επανέναρξη άλλων πτήσεων νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, ίσως τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε ο Račić.

Η Ryanair σκοπεύει επίσης να προχωρήσει με την έναρξη του νέου δρομολογίου της από το Μπέργκαμο προς τη Μπάνια Λούκα στις 26 Οκτωβρίου, ενώ η θυγατρική της Niki θα εγκαινιάσει πτήσεις από τη Βιέννη την ίδια ημέρα.

Η διευθύντρια επικοινωνιών της Ryanair για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, Olga Pavlonka, δήλωσε ότι η εταιρεία, για να γιορτάσει τη συνέχιση των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Μπάνια Λούκα, άρχισε να πωλεί εισιτήρια με τιμές 25,99 ευρώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι κρατήσεις των εισιτηρίων πρέπει να γίνουν έως την Τετάρτη 5 Αυγούστου στον ιστότοπο της εταιρείας. Ο Račić είπε ότι η συνέχιση των πτήσεων της “Ryanair” είναι καλή είδηση ​​για όλους και πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο για όλους τους επιβάτες.

«Πριν από την κρίση του κορωνοϊού συζητήσαμε την πιθανότητα ανοίγματος βάσης αεροπορικής εταιρείας στη Μπάνια Λούκα. Θα δούμε τι θα συμβεί μετά την πανδημία. Είχαμε επίσης συζητήσεις για την έναρξη μιας διηπειρωτικής υπηρεσίας, και αφού περάσει αυτή η κατάσταση, ελπίζουμε να επαναλάβουμε αυτές τις συνομιλίες. Ένας αερομεταφορέας από την Τουρκία ενδιαφέρεται επίσης να συνεργαστεί με το Αεροδρόμιο της Μπάνια Λούκα. Για εμάς, ήταν σημαντικό να κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο πέρυσι και να ξεκινήσουν κάποιες πτήσεις. Πρέπει τώρα να αναζητήσουμε νέες αεροπορικές εταιρείες και συνεργάτες και να επεκτείνουμε το δίκτυο προορισμού μας», εξήγησε ο Račić.

Σχολιάζοντας τα σχέδια για την ανάπτυξη ενός δεύτερου εμπορικού αεροδρομίου στη Δημοκρατία Σέρπσκα, κοντά στην πόλη Trebinje, ο Račić είπε, ότι είναι απογοητευμένος που το έργο δεν ολοκληρώθηκε νωρίτερα. «Εάν είχαμε το αεροδρόμιο Trebinje, θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε αμέσως τουλάχιστον πέντε νέες διαδρομές. Το αεροδρόμιο Trebinje έχει δυνατότητες και θα πρέπει να κατασκευαστεί. Θα αποφέρει οφέλη για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία στην Ερζεγοβίνη. Δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με άλλα κοντινά αεροδρόμια, αντ’ αυτού, όλοι θα συνεργαστούμε και θα ενισχύσουμε περαιτέρω τα ταξίδια στην περιοχή».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πριν από την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είχαν γίνει σχέδια για την κατασκευή αεροδρομίου κοντά στο Trebinje./ibna