Βουλγαρία: Έρευνα για το βίντεο και τις ηχογραφήσεις του Borissov

Βουλγαρία: Έρευνα για το βίντεο και τις ηχογραφήσεις του Borissov

Η Εισαγγελία του Δήμου της Σόφιας όρισε εμπειρογνώμονα για το υλικό βίντεο και ήχου, στο οποίο φέρεται να κατέγραψε τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού Boyko Borissov και του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Tomislav Donchev.

Η Εισαγγελία έχει κινήσει προδικαστική διαδικασία βάσει του Άρθ. 339α του Ποινικού Κώδικα.

Στις 25 Ιουνίου 2020, διορίστηκε εμπειρογνώμονας για να ερευνήσει τις φωτογραφίες και τις ηχογραφήσεις, που δημοσιεύθηκαν στους ακόλουθους ιστοσελίδες: “Buffalo”, “Affair”, και “E-Vesnik”. Σύμφωνα με την ομάδα των ανακριτών εισαγγελέων, προστέθηκε επιπλέον υλικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Afera με την  ηχογράφηση συνομιλίας με τις φωνές που ακούγονται να φέρονται ότι ανήκαν στον Πρωθυπουργό Boyko Borissov και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Tomislav Donchev στην προδικαστική διαδικασία. Εμπειρογνώμονες έχουν επίσης οριστεί για το βίντεο και την νέα ηχογράφηση », αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας της Σόφιας.

Το υλικό της υπόθεσης έχει ζητηθεί και παραληφθεί από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (ΕΥΑ). Υπό την ιδιότητά του ως πρώην Διοικητής της ΕΥΑ, ο στρατηγός Krasimir Stanchev ανακρίθηκε για την υπόθεση.

Μετά το πέρας της έρευνας των διορισμένων εμπειρογνωμόνων, το βουλγαρικό κοινό θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα. Στην περίπτωση αυτή, αναμένεται η αναγνώριση και ανάκριση ατόμων που σχετίζονται με τις υπό εξέταση περιπτώσεις.

Η Εισαγγελία της Πόλης της Σόφιας θα συνεχίσει να ενημερώνει το βουλγαρικό κοινό για την πρόοδο της προδικαστικής διαδικασίας./ibna