Τα 3 πιο περίεργα πράγματα που έχουν βρεθεί μετά από απόφραξη σε επαγγελματικό χώρο

Τα 3 πιο περίεργα πράγματα που έχουν βρεθεί μετά από απόφραξη σε επαγγελματικό χώρο

Εάν μιλήσετε με κάποιον γνωστό σας υδραυλικό σίγουρα θα σας πει πως τα έχει πραγματικά δει όλα όσα χρόνια εργάζεται. Είναι γεγονός πως όλοι έχουνε πετάξει κάτι στην τουαλέτα ή στο νεροχύτη της κουζίνας, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω λάθους.

Σε έναν βαθμό άλλωστε είναι φυσιολογικό τα αποφάγια και κάποια χαρτιά και υλικά όπως π.χ. οι τρίχες να μας διαφεύγουν, αλλά με τον καιρό δυστυχώς μπορεί να προκαλέσουν το φράξιμο κάποιας αποχέτευσης ή σιφονιού. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε κάποιον ειδικό γι’ αποφράξεις.

Πέρα ωστόσο από όλα αυτά τα θεωρητικά φυσιολογικά πράγματα που περιμένει κανείς να βρει σε μία φραγμένη σωλήνωση, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να τα θεωρήσουμε και πολύ φυσιολογικά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάποιον επαγγελματικό χώρο. Κατά καιρούς ωστόσο έχουν βρεθεί τέτοια αντικείμενα σε κάποια φραγμένη αποχέτευση. Κάποια από τα πιο περίεργα από αυτά είναι:

Ζώα

Πολλές φορές επαγγελματίες στον χώρο των αποφράξεων έχουν βρει ζώα μέσα σε σωληνώσεις. Υπάρχουν φυσικά δύο περιπτώσεις: είτε τα ζώα να είναι ζωντανά, είτε να έχουν πεθάνει. Ανάμεσα στα ζώα που έχουν εντοπιστεί κατά τη διαδικασία αποφράξεων είναι γατάκια, σκυλάκια, ψάρια, ποντίκια, χελώνες, χάμστερ, ακόμη και αλιγάτορες.

Πολλές φορές τα ίδια τα ζώα αυτά προσπαθούν να εισέλθουν σε κάποια σωλήνωση και το αποτέλεσμα είναι να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτή. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι είναι ίσως κάποιο πεθαμένο κατοικίδιο που οι γονείς ή τα παιδιά φροντίζουν να ξεφορτωθούν, πετώντας το για παράδειγμα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Ακόμα πιο περίεργο είναι βέβαια το γεγονός πως κάποιοι γονείς και παιδιά αποφασίζουν να πετάξουν τα κατοικίδιά τους σε κάποιο επαγγελματικό χώρο και όχι στο ίδιο τους το σπίτι, όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα ευρήματα σε μια περίπτωση σε αποφράξεις Μοσχάτο.

Χρυσαφικά

Πολύ συχνή περίπτωση είναι το να βρει κανείς χρυσαφικά μέσα στη φραγμένη αποχέτευση. Μάλιστα τα δαχτυλίδια έχουν την τιμητική τους και αποτελούν μακράν το πιο συνηθισμένο αντικείμενο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί και άλλου είδους χρυσαφικά, όπως είναι για παράδειγμα σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ ή και ρολόγια. Σε μία περίπτωση στην Ιαπωνία ανασύρθηκαν χρυσά αντικείμενα και κέρματα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και μια καλή «ψαριά» έχει στο παρελθόν εντοπιστεί σε αποφράξεις Νέο Φάληρο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε άλλες στις οποίες βρήκε κανείς κοσμήματα, μπορούμε να πούμε πως εδώ μια απόφραξη μπορεί πραγματικά να βγάλει τα λεφτά της και με το παραπάνω.

Παιχνίδια

Διάφορα παιχνίδια έχουν επίσης κατά καιρούς βρεθεί εγκλωβισμένα και σφηνωμένα σε εσωτερικές ή εξωτερικές σωληνώσεις. Είναι γεγονός πως τα παιδιά δεν είναι και ιδιαίτερα επιμελή όσον αφορά το μάζεμα των παιχνιδιών τους, τα οποία πολλές φορές φτάνουν να καταλήγουν μέχρι και τις σωληνώσεις της τουαλέτας, της κουζίνας κλπ.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις δεν είναι τυχαίο γεγονός, κάθε κάποιοι από αυτούς τους μικρούς εξερευνητές δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια και στην προσπάθεια να χωρέσουν τα παιχνίδια τους μέσα σε μικρές τρύπες και αγωγούς, πράγμα το οποίο πολλές φορές επιτυγχάνουν με μεγάλη δεξιοτεχνία και επιμονή. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να χρειάζεται μία απόφραξη.

Αν νομίζετε, ωστόσο, πως το να βρει κανείς παιχνίδια σε μία βουλωμένη σωλήνωση είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε οικίες και όχι σε επαγγελματικούς χώρους, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Είναι εξίσου πιθανό. Ποιος ξέρει, ίσως ένας ξένος χώρος να αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση για τους μικρούς εξερευνητές…