Κοσσυφοπέδιο: Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο συντονιστής για το διάλογο Hyseni

Κοσσυφοπέδιο: Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο συντονιστής για το διάλογο Hyseni

Ο συντονιστής της Πρίστινα για το διάλογο με το Βελιγράδι, Skender Hyseni, ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον αύριο, όπου, όπως δήλωσε, θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Λευκού Οίκου, προκειμένου να συντονίσει τη διαδικασία διαλόγου με το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν πλήρως σε αυτήν τη διαδικασία και ο ενεργός ρόλος τους θα γίνει ολοένα και πιο εμφανής.

«Τονίζω ότι δεν υπάρχει έλλειψη αμερικανικής συμμετοχής σε αυτήν τη διαδικασία. Είναι ισχυρή, δραστήρια και αναντικατάστατη δήλωσε ο Hyseni στην RFE / RL.

Συνεχίζοντας είπε ότι «διεξάγονται δύσκολες συνομιλίες στις Βρυξέλλες για τα στοιχεία της τελικής συμφωνίας», η οποία, όπως ισχυρίζεται, θα πρέπει να οδηγήσει σε αμοιβαία αναγνώριση.

Τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα δηλώνουν ότι ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Avdullah Hoti, αναμένεται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo και τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Matthew Palmer, ο οποίος είναι ο ειδικός απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια./ibna