Αλβανία: Χαιρέτισε τις συνταγματικές αλλαγές ο επικεφαλής διαπραγματευτής για την ένταξη στην ΕΕ

Αλβανία: Χαιρέτισε τις συνταγματικές αλλαγές ο επικεφαλής διαπραγματευτής για την ένταξη στην ΕΕ

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Αλβανίας για την ένταξη στην ΕΕ Zef Mazi, χαιρέτισε σήμερα την έγκριση των συνταγματικών τροποποιήσεων στη Συνέλευση, τονίζοντας ότι αποτελεί περαιτέρω προσέγγιση της χώρας με την ΕΕ.

«Η έγκριση σήμερα από το κοινοβούλιο της Αλβανίας για ορισμένες συνταγματικές αλλαγές, μετά την κοινοβουλευτική έγκριση της 23ης Ιουλίου, για την εφαρμογή της συμφωνίας της 5ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις συστάσεις του ΟΑΣΕ / ODIHR, έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας. Αυτή η έγκριση είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, μια περαιτέρω προσέγγιση της χώρας με την ΕΕ, είναι η εκπλήρωση ενός άλλου αιτήματος που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέβαλε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής Mazi.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, τόνισε ότι «βλέπω την οικοδόμηση συμβατικών σχέσεων για ένταξη με την Ευρώπη ως τη δυσκολότερη άσκηση που έχει αναλάβει η χώρα μας για αυτά τα 70 χρόνια η σύγχρονη ιστορία του κράτους μας».

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με 106 ψήφους υπέρ των συνταγματικών αλλαγών για την εκλογική μεταρρύθμιση./ibna