Κροατία: Ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον

Κροατία: Ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον

Ο Δήμαρχος της Πόλης του Ντουμπρόβνικ, Mato Franković, απέστειλε επιστολή στον Βρετανό Πρωθυπουργό Boris Johnson μετά την είδηση ​​στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτή η Βρετανία θα μπορούσε να καθιερώσει υποχρεωτική καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών για όλους τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Κροατία. Σύμφωνα με ανακοινώσεις των μέσων ενημέρωσης, η Κροατία, μαζί με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, θα μπορούσαν να ενταχθούν στην Ισπανία, για την οποία επιβλήθηκε μέτρο καραντίνας δύο εβδομάδων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι Dubrovnik Times αναφέρουν ότι, στην ομιλία του προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος Dubrovnik τόνισε ότι οι επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία είναι παραδοσιακά οι πολυπληθέστεροι επισκέπτες στο Ντουμπρόβνικ και ότι η σχέση που έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες βασίζεται στη φιλία.

«Ξέρω ότι γνωρίζεστε καλά με αυτό το μέρος της Κροατίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς. Ο συνολικός αριθμός θετικών κρουσμάτων COVID-19 από την περιοχή της Πόλης του Ντουμπρόβνικ είναι τρεις, και επί του παρόντος, πάνω από οκτώ χιλιάδες τουρίστες ξεκουράζονται στην πόλη μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για να διατηρήσουμε μια ευνοϊκή επιδημιολογική εικόνα και να παρέχουμε σε όλους τους επισκέπτες μας με μια ευχάριστη και ασφαλή διαμονή», έγραψε ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και σεβόμενοι το γεγονός ότι ο τουρισμός του Ντουμπρόβνικ εξαρτάται από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, παρακαλώ όταν λαμβάνετε αποφάσεις, εξετάστε τις περιφέρειες της Κροατίας ξεχωριστά και όχι μόνο ως σύνολο. Το Ντουμπρόβνικ είναι ένας από τους ασφαλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια με λεπτομερή πρωτόκολλα για όλες τις καταστάσεις, ακόμη και στην αντιμετώπιση του αριθμού των μολυσμένων ατόμων αν αυτά αρχίσουν να αυξάνονται», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος έστειλε επίσης επιστολή στον Πρωθυπουργό Τζόνσον στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κροατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και στην Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας στη Δημοκρατία της Κροατίας./ibna