Βουλγαρία: Συνεχίστηκαν για 21η μέρα οι διαδηλώσεις με αποκλεισμούς πόλεων

Βουλγαρία: Συνεχίστηκαν για 21η μέρα οι διαδηλώσεις με αποκλεισμούς πόλεων

Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, αλλά ο αποκλεισμός ολόκληρης της πόλης είναι απαράδεκτος, ανέφερε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva στο bTV με την ευκαιρία μιας σειράς διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα και του αποκλεισμού ορισμένων από τις λεωφόρους και τις διασταυρώσεις της πόλης.

«Είμαστε δημοκρατικό κράτος και όλοι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν», σχολίασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την τρίτη εβδομάδα, 21 ημέρες, για την αστική δυσαρέσκεια που ζητά την παραίτηση ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου και προσωπικά του Boyko Borissov και του γενικού εισαγγελέα Ivan Geshev, αλλά τόνισε: «Δεν δεχόμαστε αυτούς τους αποκλεισμούς και τις απόπειρες πολιτικών συλλήψεων».

Για 21η μέρα συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαμαρτυρίες τόσο στην πρωτεύουσα Σόφια όσο και σε περισσότερες από 10 πόλεις της Βουλγαρίας, αποκλείοντας βασικές οδικές αρτηρίες αποκλείοντας τις πόλεις. Τα αιτήματα παραμένουν αμετάβλητα για την παραίτηση της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Boyko Borissov προσωπικά και την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Ivan Geshev και διεξαγωγή δίκαιων εκλογών./ibna