Μαυροβούνιο: Η αστυνομία θα προστατεύσει το κράτος από όποιον το επιτεθεί, λέει ο επικεφαλής της Αστυνομίας

Μαυροβούνιο: Η αστυνομία θα προστατεύσει το κράτος από όποιον το επιτεθεί, λέει ο επικεφαλής της Αστυνομίας

Ο διευθυντής της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου Veselin Veljović δήλωσε ότι η κατάσταση ασφάλειας στο κράτος είναι σταθερή. «Η Αστυνομία προστατεύει το κράτος από όποιον του επιτίθεται», δήλωσε ο Veljović σε συνέντευξη τύπου.

«Ενώ σέβομαι τις διαφορές και τις προσπάθειες που εκφράζονται με δημοκρατικό τρόπο, σας υπενθυμίζω ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εξίσου σε όλους. Θα προστατεύσουμε το κράτος από όποιον το επιτεθεί και δεν θα αφήσουμε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τις ζωτικές αξίες της ομοψυχίας όλων των πολιτών μας. Αποστολή και ευθύνη μας είναι να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα που ζούμε και εργαζόμαστε, τη χώρα των παιδιών μας», επεσήμανε ο Veljović.

Αναφερόμενος στις δημόσιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρά την απαγόρευση, ο κ. Veljović λέει ότι ήταν ένας μεγάλος κίνδυνος.

«Η αστυνομία άσκησε τα καθήκοντά της σωστά και αφοσιωμένα και ενήργησε αναλόγως σε κάθε ασυνείδητη ενέργεια, ακόμη και αυτών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησία. Πολλές επιθέσεις και χειρισμοί κατασκευάστηκαν δημοσίως για να στοχεύσουν την αστυνομία, αλλά αυτό σίγουρα δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε τη δουλειά μας ευσυνείδητα, νόμιμα και υπεύθυνα», δήλωσε ο Veljović.

Είπε ότι 49 αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί, προστατεύοντας παράνομες συγκεντρώσεις.

Μιλώντας για τη συνολική κατάσταση στη χώρα, ο Veljović είπε ότι από τον Ιούλιο του περασμένου έτους έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, διαπράχθηκαν 19 δολοφονίες, 17 εκ των οποίων επιλύθηκαν.

«Τέσσερις δολοφονίες σχετίζονται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα και τις εγκληματικές ομάδες. Επιλύθηκαν επίσης τρεις δολοφονίες που ήταν συνέπεια των ενεργειών οργανωμένων εγκληματικών ομάδων. Η αποτελεσματική δράση της αστυνομίας και του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δραστών σοβαρού ποινικού αδικήματος και επιβεβαίωσε τη θεσμική ισχύ και ικανότητες της αστυνομικής οργάνωσης του Μαυροβουνίου», λέει ο Veljović.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αφοσίωση στην επίλυση των πιο σοβαρών εγκλημάτων θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, προσθέτοντας ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει με επιτυχία την πώληση ναρκωτικών στους δρόμους./ibna