Σερβία: Δεν αναμένει την ένταξη της χώρας στον κατάλογο των ασφαλών χωρών της ΕΕ ο Dačić

Σερβία: Δεν αναμένει την ένταξη της χώρας στον κατάλογο των ασφαλών χωρών της ΕΕ ο Dačić

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dačić, ανέφερε σήμερα στο RTS ότι είναι βέβαιο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συμπεριλάβει σήμερα τη Σερβία στον κατάλογο των ασφαλών χωρών, στις οποίες συνιστάται στους πολίτες να διασχίσουν τα εξωτερικά σύνορα της Schengen λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που δεν έχει ακόμη βελτιωθεί.

«Η επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι τέτοια που θα συμπεριλάβει κάποιον σε αυτόν τον κατάλογο για ελεύθερη είσοδο, αλλά, αντιθέτως, θα αφαιρέσει μερικές ακόμη χώρες από αυτόν τον κατάλογο» είπε ο Dačić.

Σε αναφορά του για την Ελλάδα, όπου πολλοί Σέρβοι προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει συστάσεις και τα κράτη μέλη αποφασίζουν τα ίδια.

«Οι Έλληνες θα ήθελαν να συμβεί αυτό, αλλά προς το παρόν, η επιδημιολογική κατάσταση είναι τέτοια που τέτοια καλά νέα δεν μπορούν να αναμένονται γρήγορα» σημείωσε ο Dačić.

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι ξένοι μπορούν να εισέλθουν στη Σερβία χωρίς αρνητικό τεστ και καραντίνα, ο Dačić είπε ότι αυτό δεν θα αλλάξει./ibna