Βουλγαρία: Με αρνητικό τεστ PCR θα εισέρχονται στη χώρα τουρίστες από 10 χώρες

Βουλγαρία: Με αρνητικό τεστ PCR θα εισέρχονται στη χώρα τουρίστες από 10 χώρες

Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ και του Κουβέιτ μπορούν να εισέλθουν στη Βουλγαρία για τουρισμό μόνο με υποβολή αρνητικού τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες. Για τους πολίτες της Ουκρανίας, η απαίτηση υποβολής αρνητικού τεστ PCR ισχύει από τις 30 Ιουλίου και για όλους τους άλλους – από τις 28 Ιουλίου.

Με αρνητικό τεστ PCR, οι αλλοδαποί πολίτες που ταξιδεύουν για σημαντικούς λόγους από άλλες τρίτες χώρες μπορούν να φτάσουν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Οι κύριοι λόγοι σύμφωνα με τη σειρά του Υπουργού Υγείας είναι: η δραστηριότητα των εποχικών αγροτικών εργαζομένων και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού. σε άτομα που ταξιδεύουν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ταξιδιώτες για ανθρωπιστικούς λόγους και εκπροσώπους εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Δεν απαιτείται δοκιμή PCR για άτομα που φθάνουν στη Βουλγαρία από κράτη μέλη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, χώρες Σένγκεν, καθώς και από Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Δημοκρατία της Κορέας, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ανατολική Δημοκρατία της Ουρουγουάης. Δεν υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών.

Η εντολή του νέου Υπουργού Υγείας Dr. Kostadin Angelov εκδόθηκε τη Δευτέρα./ibna