Μαυροβούνιο: Καλή συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων Μαυροβουνίου-Ηνωμένου Βασιλείου

Μαυροβούνιο: Καλή συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων Μαυροβουνίου-Ηνωμένου Βασιλείου

Το Μαυροβούνιο και το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφουν ποιοτική συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεών τους, με την εντατική ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος να συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση της. Οι κοινές ενέργειες του Μαυροβουνίου και της Βρετανικής αστυνομίας, κατά τις οποίες κατασχέθηκε σημαντικό ποσό ναρκωτικών, το αποδεικνύουν, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Mevludin Nuhodžić, ο οποίος υποδέχθηκε τη Βρετανίδα Πρέσβη στο Μαυροβούνιο Alison Kemp, στην αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε την Πρέσβη Kemp για το αφοσιωμένο έργο και την προσωπική της δέσμευση για τη βελτίωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την ενίσχυση της συνολικής ικανότητας του Μαυροβουνίου να ανταποκρίνεται σε απαιτήσεις στο δρόμο του προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Τόνισε τη σημασία της συνεχούς υποστήριξης που παρέχει η Μεγάλη Βρετανία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά προς την κατεύθυνση καλύτερου τεχνικού εξοπλισμού για την Αστυνομία Δίωξης. Εξέφρασε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην πρέσβη για την εμπειρογνωμοσύνη και την οικονομική της βοήθεια στην υλοποίηση έργων για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και των γάμων παιδιών.

Η πρέσβης Kemp ευχαρίστησε τον υπουργό Nuhodžić για τη φιλική υποδοχή κατά τη διάρκεια της θητείας της και αξιολόγησε ότι το Μαυροβούνιο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα του κράτους δικαίου. Εξήρε τη διαφάνεια του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την ένταση της συνεργασίας με τον πολιτικό τομέα. Επιπλέον, η πρέσβης επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Μεγάλης Βρετανίας να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για περαιτέρω βελτίωση του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον τομέα της καταπολέμησης κάθε μορφής εγκλήματος.

Η εισερχόμενη Βρετανός Πρέσβης, Karen Madox, θα φτάσει στο Μαυροβούνιο στα τέλη Αυγούστου. Θα αντικαταστήσει την Alison Kemp.

Η Maddox έχει τεράστια εμπειρία σε διπλωματικές υποθέσεις, καθώς ασχολήθηκε κυρίως με ασιατικές χώρες. Κατά την περίοδο 2017 και 2019, η κα Maddox υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος στο κινεζικό Guangzhou. Πριν από αυτό, κατείχε τη θέση του αναπληρωτή γενικού προξένου στο Guangzhou. Εργάστηκε επίσης στο Βιετνάμ, τη Μιανμάρ, τη Νότια Κορέα, τη Μογγολία και το Pitcairn.

Μετά από 18 χρόνια εργασίας στην Ασία, η Maddox υπέβαλε αίτηση για θέση Πρέσβη στο Μαυροβούνιο, επιχειρώντας στροφή στην καριέρα της. /ibna