Κοσσυφοπέδιο: Απαιτείται ισχυρή υποστήριξη στον Hoti, σύμφωνα με τον Isa Mustafa

Κοσσυφοπέδιο: Απαιτείται ισχυρή υποστήριξη στον Hoti, σύμφωνα με τον Isa Mustafa

Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου (LDK), Isa Mustafa, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα είναι εντελώς πολιτικός και ότι υποστηρίζει τη θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει ειδική συμφωνία εκτός της συνολικής που θα οδηγούσε σε αμοιβαία αναγνώριση.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Mustafa δήλωσε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον συντονιστή της Πρίστινα για διάλογο, τον Skender Hyseni, και ότι εξέφρασε την υποστήριξή του για μια τέτοια στάση.

«Αυτός ο διάλογος είναι εντελώς πολιτικός και θα οδηγήσει σε μια διακρατική πολιτική συμφωνία για αμοιβαία αναγνώριση» έγραψε ο Mustafa στο κοινωνικά δίκτυα.

Ο Μουσταφά αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση του Hyseni με τον Philip Reeker, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, όταν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δείχνουν τη δέσμευση και τον ενεργό ρόλο τους στη διαδικασία διαλόγου.

«Σε αυτήν τη διαδικασία, πρέπει να παρέχεται ισχυρή υποστήριξη στον Πρωθυπουργό Hoti, την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο και όλους τους κρατικούς μηχανισμούς που προωθούν αυτόν τον πολιτικό διάλογο. Η ευθύνη για τον διάλογο βαρύνει τον κυβερνώντα συνασπισμό, ενώ ο διάλογος ανήκει στην κοινοβουλευτική συνταγματική πλειοψηφία και όχι σε καμία ειδική οντότητα, επεσήμανε ο Mustafa./ibna