Βόρεια Μακεδονία: Συνομίλησαν Pendrarovski-Lajcak

Βόρεια Μακεδονία: Συνομίλησαν Pendrarovski-Lajcak

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski είχε την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη με τον Miroslav Lajcak Ειδικό Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και άλλων θεμάτων στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι δύο συνομιλητές, σύμφωνα με το Γραφείο του Ποέδρου αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και τη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Pendarovksi ενημέρωσε τον Ειδικό Εκπρόσωπο Miroslav Lajcak για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την εφαρμογή της εκλογικής διαδικασίας.

«Υπό το φως της επανάληψης του διαλόγου μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, ο Πρόεδρος Pendarovski τόνισε ότι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προκειμένου να εξευρεθεί μια αποδεκτή λύση που θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα και από την άποψη αυτή χαιρέτισε τη σημασία της αποστολή του Ειδικού Εκπροσώπου Lajcak, αναφέρει η δήλωση. εκπρόσωπος Λάιτσακ, ανέφερε η δήλωση.

Με tweet του ο Lajcak, ευχαρίστησε για την ωραία συζήτηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, όπου τον ενημέρωσε για τον διάλογο Βελιγραδίου Πρίστινα, ενώ μίλησαν και για την διαμόρφωση της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν για την τακτική επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών αμοιβαίου ενδιαφέροντος κατά την προσεχή περίοδο./ibna