Κύπρος: Ιδιαίτερα παραγωγική η συνάντηση Αναστασιάδη-Macron σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Κύπρος: Ιδιαίτερα παραγωγική η συνάντηση Αναστασιάδη-Macron σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Ιδιαίτερα παραγωγική, που διεξήχθη σε ένα άριστο και φιλικό κλίμα, χαρακτήρισε την συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, μεταξύ των δυο Προέδρων, υπήρξε κοινή ανάγνωση και αξιολόγηση των δεδομένων και εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και κοινή διαπίστωση ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό και αποφασιστικό ρόλο στην περιοχή, και η Γαλλία θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης συμφωνήθηκε ότι η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει έτσι ώστε να επικρατήσει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Κούσιος σημείωσε στην ανακοίνωση του ότι υπήρξε ξεκάθαρη πολιτική θέληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων πέραν της άμυνας και της ασφάλειας και σε άλλους τομείς όπως τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Οικονομίας.

Επιπροσθέτως τονίστηκε ότι η Γαλλία, ως η μόνη χώρα της ΕΕ που είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κυπριακό.

Επίσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ και τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το οποίο συζητήθηκε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον σημαντικό ρόλο του Προέδρου Μακρόν για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς επίσης, οι εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη και διαπιστώθηκε η κοινή πολιτική προσέγγιση και αξιολόγηση./ibna