Ελλάδα: Ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού

Ελλάδα: Ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού

O Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ζήτησε τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων.

O Πρωθυπουργός, καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει τις συναντήσεις του το απόγευμα με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει.»/ibna