Βουλγαρία: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Borissov

Βουλγαρία: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Borissov

«Δεχόμαστε τις παραιτήσεις των Vladislav Goranov, Mladen Marinov και Emil Karanikolov, καθώς και την παραίτηση της Nikolina Angelova», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov, κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε μετά το Συμβούλιο Συνασπισμού που πραγματοποιήθηκε.

Οι παραιτήσεις έγιναν εν μέσω σκληρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Σόφια και σε ολόκληρη τη χώρα, απαιτώντας την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, του γενικού εισαγγελέα Ivan Gechev και δίκαιων εκλογών. Οι Goranov, Mladenov και Karanikolov κατονομάστηκαν από τους συντονιστές του GERB ως κοντά στο MRF, οπότε τους ζητήθηκε να παραιτηθούν πριν από μια εβδομάδα. Η υπουργός Τουρισμού παραιτείται από τη στιγμή που ο τομέας της βρίσκεται στη χειρότερη θέση κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας, Hristo Terziiski, θα αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Lachezar Borisov, ο οποίος είναι τώρα αναπληρωτής στο Οικονομίας, θα καθίσει στην υπουργική καρέκλα του Karanikolov.

Ο Kiril Ananiev επιστρέφει στο Υπουργείο Οικονομικών ως υπουργός σε αντικατάσταση του Vladislav Goranov.

Ο καθηγητής Kostadin Angelov, ο οποίος είναι διευθυντής του νοσοκομείου Alexandrovska, θα διοριστεί Υπουργός Υγείας.

Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Mariana Nikolova θα αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού και θα είναι Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο Mladen Marinov είναι εξαιρετικός αξιωματικός, αλλά υπάρχουν λάθη που τιμωρούνται. Οι ενέργειες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών, και πιο συγκεκριμένα στο Rosenets, δεν ήταν οι τυπικές, σχολίασε ο πρωθυπουργός Borissov.

Ως κίνητρο για την αποδέσμευση του Emil Karanikolov, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι θέλει ο έλεγχος στην οικονομία να είναι εξαιρετικά αυστηρός, ειδικά στη διανομή των επιχορηγήσεων.

Η ένταξη στην Τραπεζική Ένωση είναι μια εξαιρετική επιτυχία των οικονομικών, καθώς και τα χρήματα που συμφωνήθηκαν από τις Βρυξέλλες. Η Βουλγαρία όχι μόνο τα διατηρεί, αλλά και τα αυξάνει, παρότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώνεται κατά 60 δισεκατομμύρια, τόνισε ο Borissov.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών Vladislav Goranov επειδή ο έλεγχος της επιτροπής τυχερών παιχνιδιών είχε μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Borissov είπε ότι αποπέμφθηκαν αρκετοί αναπληρωτές υπουργοί χθες, αλλά δεν διευκρινίστηκε ποιοι ήταν ή οι διάδοχοί τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ένα κράτος που διέπετε από το κράτος δικαίου, υπάρχει ένα Σύνταγμα και εκλεγμένα όργανα, όλοι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν.

Είναι ένα σημάδι δημοκρατίας, σημείωσε ο Borissov.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δώσουμε προτεραιότητα στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και να σκιαγραφήσουμε ορισμένες από τις προτεραιότητες στις οποίες οι Ενωμένοι Πατριώτες επέμειναν με την πάροδο του χρόνου. Σχετίζονται με το δημογραφικό, σχετίζονται με τους και τις βουλγαρικές κοινότητες στο εξωτερικό», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Krasimir Karakachanov.

Όπως ανακοίνωσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borissov τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν νέα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού./ibna