Σερβία: Στη Banja Luka ο Vučić όπου θα προσφέρει βοήθεια 2,7 εκατ. ευρώ

Σερβία: Στη Banja Luka ο Vučić όπου θα προσφέρει βοήθεια 2,7 εκατ. ευρώ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, θα επισκεφθεί τη Banja Luka σήμερα, όπου θα παραδώσει βοήθεια συνολικού ύψους περίπου 2,7 εκατομμυρίων ευρώ στα θεσμικά όργανα εκεί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Σερβίας θα μιλήσει με τους ανώτερους αξιωματούχους της Δημοκρατίας Σέρπσκα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Σερβίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Σερβίας θα επισκεφθεί πρώτα το Πανεπιστημιακό Κλινικό Κέντρο στη Banja Luka, όπου θα παραδώσει τη δωρεά από τη Δημοκρατία της Σερβίας. 15 ασθενοφόρων, αξίας σχεδόν 750.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο Vučić θα επισκεφθεί τα έργα για την κατασκευή των εγκαταστάσεων πολλαπλών χρήσεων, όπου σχεδιάζεται να στεγάσει έναν παιδικό σταθμό, ένα κέντρο υγείας και μια τοπική κοινότητα, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτείται με σερβικά κονδύλια στον οικισμό του Petrićevac.

Μετά από αυτό, θα ακολουθήσει η συνάντηση του Προέδρου της Σερβίας, Aleksandar Vučić, με το μέλος της Σημοκρατίας Σέρπσκα στην Προεδρία της Β-Ε, Mirolad Dodik, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Željka Cvijanović.

Μετά τη συνάντηση, προγραμματίζονται δηλώσεις για τα μέσα ενημέρωσης των Vučić και Dodik.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας θα τερματίσει την επίσκεψή του στη Banja Luka με επιθεώρηση μια των εργασιών για την κατασκευή του σερβο-ρωσικού ναού.

Η Σερβία βοηθά επίσης το φοιτητικό κέντρο της RS “Nikola Tesla” στη Banja Luka με ένα εκατομμύριο ευρώ για την ανοικοδόμηση ενός περιπτέρου.

Επίσης, για αρκετούς μικρότερους δήμους στην Δημοκρατία Σέρπσκα, η Σερβία θα διαθέσει 540.000 ευρώ για νηπιαγωγεία, σχολεία, κέντρα υγείας και 400.000 ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο στο Petrovac./ibna