Σερβία: Συνάντηση Vučič με Dačić και Markovic για διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Σερβία: Συνάντηση Vučič με Dačić και Markovic για διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučič, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της εκλογικής λίστας Ivica Dačić – “Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας (SPS), Ενωμένη Σερβία (JS) – Dragan Markovic Palma” στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο Dačić και ο Markovic έφτασαν στο κτίριο της Προεδρίας στο Andrićev venac λίγο πριν τις 9 η ώρα.

Δεν υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις προθεσμίες για το σχηματισμό της συνέλευσης και της κυβέρνησης, ούτε για τα ονόματα των υπουργών ή των υπηρεσιών, δήλωσε ο ηγέτης του SPS Ivica Dačić μετά τη συνάντηση που είχε με τον Aleksandar Vučić στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο Dačić, το SPS είναι έτοιμο να συνεχίσει τη συνεργασία.

«Δεν αποφασίζω εάν το SPS θα είναι στην κυβέρνηση. Προσωπικά, δεν θα προτιμούσα ποτέ την αντιπολίτευση. Το SPS είναι έτοιμο να συνεχίσει τη συνεργασία με το SNS, η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε κοινούς στόχους» πρόσθεσε ο Dačić.

Ο Vučić ακόμη θα συναντηθεί με εκπροσώπους του SNS ενώ την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε και με άλλους εκπροσώπους των εκλογικών λιστών που κέρδισαν έδρες στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ο Vučić συναντήθηκε με εκπροσώπους του Αλβανικού Κόμματος, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Συμφιλίωσης του Moamer Zukorlić, του SPAS και της Συμμαχίας των Ούγγρων της Βοϊβοντίνα./ibna