Κοσσυφοπέδιο: Επιστρέφει ο Thaci μετά από τετραήμερη κατάθεση στη Χάγη

Κοσσυφοπέδιο: Επιστρέφει ο Thaci μετά από τετραήμερη κατάθεση στη Χάγη

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci επιστρέφει στο Κοσσυφοπέδιο μετά από τετραήμερη ανάκριση από τους εισαγγελείς της Χάγης, όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Μόλις προσγειώθηκα στα Τίρανα, κατά την επιστροφή μου από τη Χάγη και το βράδυ θα φτάσω στο Κοσσυφοπέδιο. Αύριο στις 20:00 θα μιλήσω για τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στη Χάγη. Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο. Σας διαβεβαιώνω ότι κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία μας», έγραψε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci ολοκλήρωσε αργά την Πέμπτη την  τετραήμερη ανάκριση ενώπιον των εισαγγελέων της Χάγης, όπου είχε κληθεί μετά τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ως μέλος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το κτίριο του Εισαγγελίας της Χάγης την Πέμπτη, ο Θάτσι δήλωσε ότι με την παρουσία του Αμερικανού δικηγόρου του Pierre Richard Prosper απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των εισαγγελέων της Χάγης για να εξηγήσει τον ρόλο του κατά τη διάρκεια του πολέμου και την περίοδο που καλύπτει η εντολή των Ειδικών Επιμελητηρίων του Κοσσυφοπεδίου για το 1998 -2000. «Η κατάθεση μου ήταν μακρά, αλλά θεωρώ ότι είχαμε παραγωγικές συνεδρίες», είπε ο Thaci. Είπε ότι εναπόκειται στον εισαγγελέα και τον προδικαστικό δικαστή να αποφασίσουν εάν θα επιβεβαιώσουν ή θα απορρίψουν το κατηγορητήριο εναντίον του. «Εάν είναι αμερόληπτοι και δίκαιοι, μπορούν εύκολα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα», είπε ο Thaci./ibna