Αλβανία: Η ΕΕ κινητήρια δύναμη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, δήλωσε η Gjonaj

Αλβανία: Η ΕΕ κινητήρια δύναμη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, δήλωσε η Gjonaj

Οι Αλβανοί Υπουργοί Δικαιοσύνης, Etilda Gjonaj και Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνομιλία σήμερα με την Isabel Santos, την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλβανία και την Charlotte Ruhe, Εκτελεστικό Διευθυντή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Υπουργός Gjonaj δήλωσε ότι κατά τη συζήτηση δόθηκε έμφαση στους δύο βασικούς τομείς για την ένταξη στην ΕΕ, τη δικαιοσύνη και την ενέργεια.

«Σήμερα είχα την ευχαρίστηση να συζητήσω με την Belinda Balluku, Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, τη Charlotte Ruhe, Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΤΑΑ για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Isabel Santos, εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλβανία σε μια επιτροπή υπό την προεδρία του Steven Blockmans (CEPS) σχετικά με τη σημασία, τις προοπτικές και τις προκλήσεις των μεταρρυθμίσεων σε δύο βασικούς τομείς για την ένταξη στην ΕΕ: τη δικαιοσύνη και την ενέργεια», δήλωσε η Gjonaj.

«Η έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ήταν μια πολυαναμενόμενη απόφαση και αυτό το πράσινο φως δεν είναι μόνο επίτευγμα, αλλά και μια συγκεκριμένη ελπίδα για ένα ευρωπαϊκό μέλλον», δήλωσε επίσης η Gjonaj.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «η προοπτική της ολοκλήρωσης υπήρξε και είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάληψη και την εφαρμογή μετασχηματιστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, όπου η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης μπορεί να θεωρηθεί ως μια επιτυχημένη περίπτωση αυτής της μετασχηματιστικής δύναμης».

«Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και το CEPS για τη διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης, και φυσικά για την υποστήριξη της Αλβανίας σε αυτό το ταξίδι», κατέληξε η Gjonaj./ibna