ΕΕ: Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες Βελιγραδίου Πρίστινα την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες

ΕΕ: Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες Βελιγραδίου Πρίστινα την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες

Την επόμενη Τετάρτη θα συνεχιστεί ο διάλογος Βελιγραδίου Πρίστινα σε τεχνικό επίπεδο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Σερβική πλευρά.

Μετά από τη διμερή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΕ Josep Borrell και Miroslav Lajcak, ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση αντιπροσωπειών από Βελιγράδι, Πρίστινα και ΕΕ.

Της αντιπροσωπείας του Κοσσυφοπεδίου ηγείται ο Πρωθυπουργός Avdullah Hoti, ο οποίος για πρώτη φορά διαδραματίζει ρόλο επικεφαλής διαπραγματευτή στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

Οι διαμεσολαβητές της ΕΕ στο διάλογο είναι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell και ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινα Miroslav Lajcak.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Oliver Varhelyi δήλωσε σήμερα ότι είχε μια καλή συνομιλία με τον Πρόεδρο Vučić στις Βρυξέλλες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της Σερβίας σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ, τον αγώνα κατά του Covid-19, την περιφερειακή συνεργασία και τις προετοιμασίες για το οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στο φθινόπωρο.

Ο Verhelyi δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με τον Vučić στο Twitter.

Ο Charles Michel χαιρέτισε την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

«Υποστηρίζω πλήρως τις προσπάθειες του Josep Borrell (αρχηγού της ευρωπαϊκής διπλωματίας) που συγκάλεσε τον σημερινό διάλογο στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Michel στο Twitter./ibna