Βόρεια Μακεδονία: Κέρδισε η βούληση των πολιτών στις εκλογές δήλωσε ο Spasovski

Βόρεια Μακεδονία: Κέρδισε η βούληση των πολιτών στις εκλογές δήλωσε ο Spasovski

«Η επιλογή έγινε, επιβεβαιώθηκε η κατεύθυνση, η Βόρεια Μακεδονία συνεχίζει στο σωστό δρόμο σε ένα ασφαλές και ευρωπαϊκό μέλλον», δήλωσε σήμερα ο τεχνικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Oliver Spasovski.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κυβέρνηση, μια μέρα μετά τις εκλογές, ο Spasovski τόνισε ότι χθες, οι πολίτες και η κυβέρνηση έδειξαν ευρωπαϊκή ικανότητα, απέδειξαν ότι η χώρα αξίζει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ένα βήμα μακριά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Οι εκλογές, σύμφωνα με τον Spasovski, ήταν κρυστάλλινα καθαρές, και η βούληση των πολιτών πρέπει να μεταφραστεί σε νόμιμους θεσμούς, το συντομότερο δυνατό,

ειδικά επειδή, όπως επεσήμανε, πρέπει να ληφθούν σοβαρές και ορθές αποφάσεις λόγω της κατάστασης με τον Covid-19, αλλά και λόγω του δεύτερου στρατηγικού στόχου, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο Spasovski απεύθυνε έκκληση επίσης στην Κρατική Επιτροπή Εκλογών (SEC) να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, επειδή, σημείωσε, οι πολίτες αναμένουν.

«Ο νικητής των χθεσινών εκλογών είναι κάθε ψηφοφόρος, κάθε συμμετέχων στην εκλογική διαδικασία, και πάνω απ ‘όλα η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η χώρα μας έχει δείξει ότι είναι αξιέπαινο μέλος του ΝΑΤΟ πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ως κυβέρνηση, ως λαός και ως κράτος, δείξαμε για άλλη μια φορά τις ευρωπαϊκές αξίες σε δράση, οργανώσαμε ασφαλείς για την υγεία, ειρηνικές, δίκαιες, δημοκρατικές, ελεύθερες και ευρωπαϊκές εκλογές, όπως αρμόζει σε μια χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ. Μέσα από τις εκλογές, δείξαμε πώς πραγματικά η χώρα αγαπά τον εαυτό της, πώς διατηρούνται τα επιτεύγματα και πώς παρέχονται νέα επιχειρήματα για τις προοπτικές ένταξης. Αυτές οι κρυστάλλινες, δίκαιες και δημοκρατικές καθαρές εκλογές είναι μια άλλη απόδειξη ότι όταν υπάρχει δημοκρατική δέσμευση και δημοκρατική οργάνωση, υπάρχουν δημοκρατικά αποτελέσματα, μια αντανάκλαση της ελεύθερης βούλησης των πολιτών», δήλωσε ο τεχνικός Πρωθυπουργός.

Αντιμετωπίζουμε, πρόσθεσε, μια περίοδο δημιουργίας πλήρως λειτουργικών θεσμών που θα φροντίζουν πλήρως την υγεία των πολιτών και τον δεύτερο στρατηγικό στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Η βούληση των πολιτών θα πρέπει να μετατραπεί σε νόμιμους θεσμούς το συντομότερο δυνατό, μια νέα συνέλευση και κυβέρνηση. Περιμένω ότι η SEC θα συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία, οι πολίτες αναμένουν τα αποτελέσματα από τις εκλογές, η SEC είναι υποχρεωμένη να βγει και να τα ανακοινώσει», δήλωσε ο Spasovski.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψηφοφορία και τα θεσμικά όργανα, ιδίως την Επιτροπή για τις μολυσματικές ασθένειες, για τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

«Να είμαστε περήφανοι για τη χθεσινή δίκαιη και δημοκρατική εκλογική ημέρα που κέρδισε η βούληση του λαού, δήλωσε ο Spasovski./ibna