Βουλγαρία: Σταθερός ο κυβερνητικός συνασπισμός

Βουλγαρία: Σταθερός ο κυβερνητικός συνασπισμός

«Λάβαμε πολλές αποφάσεις. Ο συνασπισμός διατηρεί τη σταθερότητά του και σε αυτήν τη σύνθεση θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα μέχρι το τέλος της εντολής», δήλωσε ο Valeri Simeonov  μετά το συμβούλιο του συνασπισμού του GERB και των Ενωμένων Πατριωτών.

Θα συζητήσουμε την πρόταση μομφής. Θα ασχοληθούμε με αλλαγές στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου μόλις ξεπεράσουμε την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνοσυνέλευση, πρόσθεσε ο Simeonov.

Έχουμε συγκεντρωθεί για να καταψηφίσουμε την ψηφοφορία και μετά θα συζητήσουμε τις αλλαγές του προσωπικού και την πιθανή αποδοχή και το αίτημα παραίτησης, πρόσθεσε ο Simeonov.

Η ψηφοφορία δεν θα περάσει, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές, δήλωσε ο Krasimir Karakachanov.

Ο Πρωθυπουργός Borissov, από την πλευρά του, είπε: «Κινούμαστε σύμφωνα με τους κανόνες. Οι παραιτήσεις των υπουργών έχουν κατατεθεί σε εμένα. Τους ακούσαμε, έκαναν σημαντικά πράγματα για το κράτος. Ο Goranov οδήγησε τη Βουλγαρία στο να είναι ένα παράδειγμα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, μπήκαμε στην αίθουσα αναμονής, στην Τραπεζική Ένωση και είμαστε στην πρώτη τριάδα της χώρας με τα καλύτερα οικονομικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε μεγάλες προσπάθειες, αποκαλύφθηκαν δολοφονίες και ούτω καθεξής. καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης. Έχει καταστεί σαφές από ποια σενάρια αναπτύσσονται οι προκλήσεις της διαμαρτυρίας», δήλωσε ο Borissov.

Ο Karanikolov συνέβαλε στην αύξηση του εγχώριου προϊόντος, στην αύξηση των επενδύσεων και του ΑΕΠ και όλα αυτά με καλά επιλεγμένες τακτικές. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια φτηνή πολιτική, πιστεύει ο Borissov, ενώ τόνισε ότι θα κινητοποιήσουν τα κόμματα του συνασπισμού για να ξεπεράσουν την ψηφοφορία.

Ο Boyko Borissov είπε επίσης ότι θα κάνουν μια τεράστια αναθεώρηση του υπουργικού συμβουλίου. Πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε τον Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Δεν έχει σημασία σε ποια χέρια θα ξεσπάσει η κρίση – οι άνθρωποι και οι τεράστιες μάζες θα υποφέρουν. Το λέω αυτό με όλη μου την αγάπη για τον λαό, για το κράτος, είπε ο Borissov./ibna