Βουλγαρία: Συνάντηση GERB Ενωμένων Πατριωτών για το μέλλον της κυβέρνησης

Βουλγαρία: Συνάντηση GERB Ενωμένων Πατριωτών για το μέλλον της κυβέρνησης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Βουλγαρία, μετά την απόφαση του Boyko Borissov να ζητήσει την παραίτηση τριών Υπουργών της Κυβέρνησης του, οι οποίοι φέρετε ότι έχουν σχέση με το μειονοτικό τουρκικό Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF).

Έτσι την Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βούλγαρου Πρωθυπουργού θα συγκληθεί το Συμβούλιο Συνασπισμού, GERB και Ενωμένων Πατριωτών όπου θα συζητήσουν ένα σχέδιο για τη σταθερότητα του κράτους.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borissov ανακοίνωσε την επικείμενη συνάντηση με τους εταίρους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής του δήλωσης πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών.

«Εάν δεν έχουμε σχέδιο σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να συμφωνήσουμε για το τι θα γίνει τους υπόλοιπους μήνες. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του», δήλωσε ο Borissov.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι Ενωμένοι Πατριώτες είναι ο ξεκάθαρος εταίρος τους στη διακυβέρνηση.

«Η επιθυμία τους για παραίτηση αυτής της κυβέρνησης δεν θα βελτιώσει την κατάστασή τους, μπορώ να υπογράψω συμβόλαιο μαζί τους ότι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο η κατάστασή τους θα είναι τόσο κακή που μπορώ να υπογράψω συμβόλαιο μαζί τους. Με όλο τον σεβασμό στον Hristo Ivanov και τους συνεργάτες του, που προσπαθούν να μου αποδώσουν συμμετοχή στη δικαιοσύνη, δεν έχω δει ποτέ και δεν γνωρίζω κανέναν από το Ανώτατο Δικαστήριο για να προκαθορίσω κάτι, και δεν μου μίλησαν ποτέ. Αφήστε το δικαστικό σώμα, τους δικαστές και τους εισαγγελείς να λειτουργήσουν όπως κρίνουν κατάλληλα. Θα έρθει η ώρα και οι ψηφοφόροι τους θα τους ρωτήσουν «με ποιον θα κυβερνήσετε;». Είναι προφανές πώς παίζουν με το MRF. Είπαμε ξεκάθαρα – οι συνεργάτες μας είναι τα κόμματα», πρόσθεσε Borissov./ibna