Βουλγαρία: Την παραίτηση τριών Υπουργών ζήτησε ο Borissov

Βουλγαρία: Την παραίτηση τριών Υπουργών ζήτησε ο Borissov

Ο Πρόεδρος του GERB και Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Vladislav Goranov, του υπουργού Εσωτερικών Mladen Marinov και του υπουργού Οικονομίας Emil Karanikolov.

Η απόφαση ελήφθη μετά από τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του GERB και  πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Boyko Borissov με τους περιφερειακούς συντονιστές του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συντονιστές του κόμματος ζήτησαν από τον Borissov να απομακρύνει τους τρεις υπουργούς με το σκεπτικό ότι οι GERB και οι εν λόγω υπουργοί είχαν άμεση σχέση με το MRF και τον Delyan Peevski. Σύμφωνα με τους περιφερειακούς συντονιστές, το GERB βάλλεται ανεπιθύμητα αρνητικά λόγω των εικασιών για τη σχέση του με το MRF.

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά από τη δήλωση του γραφείο Τύπου του GERB, η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι τρεις υπουργοί δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αμέσως.

Ο Goranov, ο Marinov και ο Karanikolov θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους αύριο.

Το GERB δήλωσε ότι το κόμμα εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή του υπουργού Οικονομικών Vladislav Goranov για την είσοδο της Βουλγαρίας στην αίθουσα αναμονής της Ευρωζώνης και την ακολουθούμενη πολιτική χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε επίσης εύσημα στον Υπουργό Εσωτερικών Mladen Marinov, υπό την ηγεσία του οποίου το Υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, του εγχώριου εγκλήματος και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Αξιολογήθηκε θετικά και η συμβολή του Υπουργού Οικονομίας Emil Karanikolov στην αύξηση των ξένων επενδύσεων στη Βουλγαρία./ibna