Κύπρος: Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης την Πέμπτη, συνάντηση με Merkel

Κύπρος: Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης την Πέμπτη, συνάντηση με Merkel

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Πλάνο Ανάκαμψης.

Στο Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Εξάλλου, αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία προηγείται της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις Βρυξέλλες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης Θεοδόσης Α. Τσιόλας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Νωρίτερα ο Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση. Κατά την έναρξη της συνεδρίας τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής./ibna