Ρουμανία: Έκκληση του Προέδρου για την ψήφιση του νόμου για την καραντίνα

Ρουμανία: Έκκληση του Προέδρου για την ψήφιση του νόμου για την καραντίνα

Νέα έκκληση προς το Κοινοβούλιο της χώρας απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, να ψηφίσει χωρίς χρονοτριβή τον νόμο για την καραντίνα και την απομόνωση, δηλώνοντας  αποσβολωμένος και σοκαρισμένος με τη στάση του  PSD, που καθυστερεί την ψήφιση του νόμου, γεγονός που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες Ρουμάνους, όπως είπε.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Klaus Iohannis τόνισε ότι η πανδημία είναι η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση εδώ και έναν αιώνα,  με αποτελέσματα δυστυχώς ορατά και στη Ρουμανία όπου σήμερα είχαμε 637 νέα κρούσματα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, πρόσθεσε, πώς μπορούν κάποιοι να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις, στο δρόμο, και να λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Μάλιστα ορισμένοι συνωμοσιολόγοι αρνούνται και την ύπαρξη της νόσου.

Η νόσος δυστυχώς υπάρχει και έχει καταστροφικές συνέπειες. Είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί και για τον λόγο αυτόν, τόνισε, δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Έμεινα εμβρόντητος, τόνισε ο Ρουμάνος Πρόεδρος, από τον τρόπο με τον οποίο το PSD αντέδρασε στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του νόμου για την καραντίνα και την απομόνωση. Προκαλεί σοκ, γιατί αυτές οι παλινωδίες μπορούν να στοιχίσουν τη ζωή σε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες Ρουμάνους.

Απευθύνω ξανά έκκληση προς το Κοινοβούλιο: Ψηφίστε μια καλή μορφή του νόμου. Διαφορετικά θα είστε ηθικά υπόλογοι για τον θάνατο δεκάδων Ρουμάνων. Αυτές οι παλινωδίες δεν είναι ανεκτές, κατέληξε στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο Klaus Iohannis./ibna