Αλβανία: Συνάντηση Mazi-Varhelyi για την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη

Αλβανία: Συνάντηση Mazi-Varhelyi για την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Αλβανίας Zef Mazi πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Oliver Varhelyi.

Ο Μάζι τόνισε ότι κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για διάφορα θέματα, καθώς και για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

«Ήταν μια πολύ επαγγελματική συνάντηση εργασίας, μεταξύ συναδέλφων, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για διάφορα θέματα, εστιάζοντας στην προπαρασκευαστική εργασία και τα περαιτέρω βήματα για τη διεξαγωγή της Πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης», δήλωσε ο επικεφαλής για την διαπραγμάτευση Mazi.

Ο Επίτροπος για την Διεύρυνση, Varhelyi είπε ότι στη συνάντηση συζητήσαμε τις προετοιμασίες και τα επόμενα βήματα ενόψει της απόφασης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων

«Συνάντηση με τον νεοδιορισμένο διαπραγματευτή της Αλβανίας για την ένταξη στην ΕΕ, Zef Mazi σήμερα το πρωί για να συζητηθούν οι προετοιμασίες και τα επόμενα βήματα ενόψει της απόφασης για έναρξη διαπραγματεύσεων», έγραψε ο Varhelyi στο Twitter, προσθέτοντας ότι «τονίσαμε επίσης τη σημασία της προώθησης των μεταρρυθμίσεων»./ibna