Σερβία: Προσπάθεια να διαχωριστεί το SPS από τον Vucic, κατήγγειλε ο Dacic

Σερβία: Προσπάθεια να διαχωριστεί το SPS από τον Vucic, κατήγγειλε ο Dacic

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, Ivica Dacic, καταδίκασε έντονα τη δήλωση της Αντιπροέδρου του κόμματος, Novica Toncev, «ότι πέντε ή έξι χιλιάδες άνθρωποι θα μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου-Σκοπίων εάν απομακρυνθεί άλλος ένας διευθυντής κρατικών θεσμών από τις τάξεις του SPS» και ανακοίνωσε ότι η Προεδρία του κόμματος θα το συζητήσει.

«Είπα στον Tončev να ζητήσει συγγνώμη από τον Πρόεδρο Vučić. Αυτή είναι μια απαράδεκτη και απερίσκεπτη δήλωση και απολύτως αντίθετη με τα συμφέροντα του SPS» δήλωσε ο Dacic στο B92.

Δήλωσε ότι δεν πρέπει να βγούμε εκτός από αυτό που είναι το βασικό θέμα της πολιτικής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο το SPS, διακυβεύεται ένας «ειδικός πόλεμος», ως αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής αποσταθεροποίησης της Σερβίας, καθώς και της σχέσης SPS-Vučić.

«Σύμφωνα με το SPS, αυτός ο “ειδικός πόλεμος” διεξάγεται για να διαχωριστεί από τον Vučić. Ενώ είμαι επικεφαλής του SPS, το κόμμα θα συνεργαστεί με τον Vučić. Γι’ αυτό υπάρχουν ρεύματα που λένε, ο Dacic πρέπει να εκδιωχθεί» είπε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών.

Επανέλαβε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, τις οποίες χαρακτήρισε βίαιες και καταστροφικές, πρέπει να φέρουν ευθύνη.

Όπως ανέφεραν ορισμένα μέσα ενημέρωσης νωρίτερα σήμερα, η Αντιπρόεδρος της SPS Novica Toncev, στη σύνοδο της Δημοτικής Συνέλευσης της Surdulica, απείλησε ότι “αυτό που συμβαίνει στους δρόμους του Βελιγραδίου” θα μετακινηθεί προς τα νότια της Σερβίας.

Ο Toncev δήλωσε ότι πέντε ή έξι χιλιάδες άνθρωποι θα μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου-Σκοπίων «εάν αντικατασταθεί άλλος ένας από τους διευθυντές κρατικών θεσμών από τις τάξεις του SPS».

«Η Surdulica είναι έδαφος της Σερβία, η “Δημοκρατία του Užice”, όπου το μόνο πράγμα είναι ότι δεν υπάρχει σκοτάδι και φόβος» ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης ότι είπε ο Toncev./ibna