Μαυροβούνιο: O Covid-19 αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, δηλώνει ο Κινέζος Πρέσβης

Μαυροβούνιο: O Covid-19 αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, δηλώνει ο Κινέζος Πρέσβης

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Συντονισμού για τις Μεταδοτικές Ασθένειες, Milutin Simović, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Μαυροβούνιο Liu Jin, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου σε δελτίο τύπου.

Ο Simović ευχαρίστησε τον Πρέσβη Liu Jin για τη διατήρηση τακτικής επικοινωνίας, η οποία προωθεί καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο Simović δήλωσε ότι, στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνάντησή τους, πολλά είχαν αλλάξει σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στο Μαυροβούνιο όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19.

«Το Μαυροβούνιο είναι μια μικρή χώρα, αλλά, με μεγάλη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα, παραμένει δεσμευμένη στον βασικό στόχο της διασφάλισης της υγείας των πολιτών και της καταπολέμησης της πανδημίας, στα θεμέλια της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της συνεργασίας», δήλωσε ο Simović.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ευχαρίστησε το λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τη συνεχή υποστήριξη που παρείχε στο Μαυροβούνιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Κάθε σπιθαμή υποστήριξης από έναν φίλο είναι πάντα σημαντική, και δεν τη μετράμε ποτέ σε τόνους, ποσότητες ή ποσά, αλλά σε ενέργειες και σε μια ειλικρινή σχέση».

Η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, μέσω του Κινεζικού Ερυθρού Σταυρού, προσέφερε 40.000 ιατρικές μάσκες και 15.000 μάσκες N95. Ο Αντιπρόεδρος Simović εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για αυτήν τη νέα πράξη αλληλεγγύης και υποστήριξης, δράττοντας της ευκαιρίας για να ευχαριστήσει για την πρόσφατη παράδοση 10 τόνων απολυμαντικών για δημόσιους χώρους που στάλθηκαν ως δωρεά από την κινεζική εταιρεία “Shandong Dongfang Hioyuan Chemical Import and Export”, με την υποστήριξη των εταιριών CRBC και “ZheJiang VRN Wine Company”.

Ο Πρέσβης Liu Jin δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος ότι, υπό την ηγεσία της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και του Εθνικού Φορέα Συντονισμού, το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει με επιτυχία το τρέχον κύμα της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού».

“Τόσο στην Κίνα όσο και στο Μαυροβούνιο, είναι πλέον σημαντικό να επικεντρωθούμε στην οικονομική ανάκαμψη, με αυστηρό έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. Η καταπολέμηση του COVID-19 αποτελεί παγκόσμια πρόκληση. Από την αρχή της πανδημίας, οι κυβερνήσεις της Κίνας και του Μαυροβουνίου έχουν αποδείξει ότι οι πολίτες και η υγεία τους αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο πρέσβης Liu Jin.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι δύο φιλικές χώρες και ολόκληρος ο κόσμος θα βρουν σύντομα μια βιώσιμη απάντηση και θα αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, παρέχοντας έτσι τις προϋποθέσεις για πλήρη επένδυση στην οικονομική ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τις συνεργασίες. /ibna