Σερβία: Ακροδεξιοί εισέβαλαν στις διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων προκαλώντας χάος

Σερβία: Ακροδεξιοί εισέβαλαν στις διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων προκαλώντας χάος

Η ειρηνική διαδήλωση ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Βελιγράδι μετατράπηκε σε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και σωμάτων ασφαλείας μετά την επίθεση που εκδήλωσε η ομάδα του ακροδεξιού Srđan Nogo που προσπάθησε να εισέλθει στην Εθνοσυνέλευση ασκώντας βία στους αστυνομικούς και σε όσους από τους πολίτες ήθελαν την διατήρηση της ειρηνικής διαδήλωσης.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αναμμένους πυρσούς  προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για την καταστολή των επιθέσεων από τις ακροδεξιές ομάδες.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Nogο βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο της Συνέλευσης, από όπου φώναζαν ακροδεξιά και αντιμεταναστευτικά συνθήματα, αλλά επίσης φώναζαν ότι «Δεν θα εγκαταλείψουμε το Κοσσυφοπέδιο», «Ω, Κοσσυφοπέδιο, Κοσσυφοπέδιο».

Ο Nogo είναι ευρέως γνωστός για την ακροδεξιά του ρητορική και για τη διάδοση θεωριών συνομωσίας κατά των εμβολίων, του 5G και στην έκκληση βίας.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ άλλων, φώναξαν «Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση των μεταναστών», τραγούδησαν τραγούδια των Τσέτνικ, ενώ πετούσαν δοχεία πυρσούς και πέτρες προς τους αστυνομικούς που αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων./ibna