Ρουμανία: Πρόστιμο επιβλήθηκε σε δυο βουλευτές που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα σε κατάστημα εστίασης

Ρουμανία: Πρόστιμο επιβλήθηκε σε δυο βουλευτές που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα σε κατάστημα εστίασης

Πρόστιμο 2.600 λέι επιβλήθηκε σε δυο βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος PSD, επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας οι βουλευτές του PSD, Adrian Solomon και Irinel Ioan Stativă, αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα προστασίας σε fast-food στο κέντρο του Βουκουρεστίου και έστησαν καβγά αρνούμενοι να υπακούσουν στις υποδείξεις του ιδιοκτήτη ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Οι δυο πολιτικοί συνέχισαν την αντιπαράθεση και μετά την άφιξη των αστυνομικών, στους οποίους απευθύνθηκαν με προσβλητικές εκφράσεις, όπως έκαναν νωρίτερα στο προσωπικό του καταστήματος εστίασης.

Επισημαίνεται, ότι ο βουλευτής  Adrian Solomon είναι πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για θέματα Εργασίας. Οι δύο πολιτικοί του PSD είπαν στους αστυνομικούς ότι εκείνοι πληρώνουν το μισθό τους και δεν είναι άξιοι της στολής που φορούν.

Στο μέτωπο της πανδημίας η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας στην ανακοίνωση της ανέφερε ότι καταγράφηκαν 397 νέα κρούσματα ενώ υπήρξαν και 31 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στις 29.620.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πλέον ότι μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρουμανίας, άγνωστος αριθμός ατόμων μεταξύ των οποίων και ασυμπτωματικοί, που βρίσκονταν σε απομόνωση ή καραντίνα άρχισε να κυκλοφορεί ελεύθερα αυξάνοντας τον κίνδυνο για την εξάπλωση του κορωνοϊού./ibna