Σερβία: Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα στους Σέρβους, δήλωσε ο Dačić

Σερβία: Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα στους Σέρβους, δήλωσε ο Dačić

Αρνητική ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dačić, στην απόφαση της Ελληνική Κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα της για τους Σέρβους πολίτες.

Η απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα της για τουρίστες από τη Σερβία θα μπορούσε να αλλάξει κατά τη διάρκεια των περιοδικών αξιολογήσεων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dačić στο RTS.

Πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει ότι κάποια άλλα γεγονότα θα ληφθούν υπόψη κατά την επόμενη αξιολόγηση, διότι είναι προφανές ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τους ξένους τουρίστες που έρχονται.

«Η απόφαση είναι δυσάρεστη και κακή» είπε ο Dačić και πρόσθεσε ότι ορισμένες άλλες χώρες έχουν ανοιχτά σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας χωρίς προβλήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Σέρβοι πολίτες θα μπορούσαν να αλλάξουν το τόπο προορισμού τους για τις διακοπές τους.

Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες σήμερα το πρωί στις 06:00, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια που απαιτούν ειδική άδεια, και οι Σέρβοι πολίτες που είναι ήδη στην Ελλάδα ως τουρίστες θα μπορούν να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος της συμφωνίας και να επιστρέψουν στη Σερβία. .

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, πολλοί επιδημιολόγοι την αποδίδουν στην προεκλογική περίοδο και τις εκλογές της 21ης Ιουνίου, καθώς σημειώθηκαν αρκετές συγκεντρώσεις, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης./ibna