Βουλγαρία: Εξηγήσεις ζήτησε το ΥΠΕΞ από τον Έλληνα Πρέσβη για την κατάσταση που επικρατεί στον Προμαχώνα

Βουλγαρία: Εξηγήσεις ζήτησε το ΥΠΕΞ από τον Έλληνα Πρέσβη για την κατάσταση που επικρατεί στον Προμαχώνα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Petko Doykov έθεσε το θέμα του ανοίγματος των συνοριακών σημείων ελέγχου στα κοινά σύνορα Βουλγαρίας Ελλάδας σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρέσβη Δημήτριο Χρονόπουλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο Έλληνας Πρέσβης κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με τους νέους κανόνες για την είσοδο στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Doykov τόνισε τη δύσκολη κατάσταση στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kulata-Προμαχώνας, τις μεγάλες ουρές που έχουν σχηματιστεί, οι οποίες προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες. Η βουλγαρική πλευρά έθεσε επίσης το ζήτημα της δημιουργίας ξεχωριστών διαδρόμων στα σύνορα για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τρίτες χώρες προκειμένου να επιταχυνθεί η διέλευση.

Ο Έλληνας Πρέσβης σύμφωνα με διπλωματικές πηγές εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση και εξήγησε ότι οι νέοι κανόνες για την είσοδο στην Ελλάδα ισχύουν για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και στοχεύουν στον έλεγχο της κατάστασης του κορωνοϊού μετά το άνοιγμα της χώρας σε ξένους τουρίστες. Ο Πρέσβης Χρονόπουλος δεσμεύτηκε να παραδώσει τα ζητήματα που έθεσε η βουλγαρική πλευρά στην Αθήνα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια γρήγορη λύση./ibna