Τουρκία: Με Maas και  Seehofer συναντήθηκε ο Çavuşoğlu στη Γερμανία

Τουρκία: Με Maas και  Seehofer συναντήθηκε ο Çavuşoğlu στη Γερμανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu επισκέφθηκε το Βερολίνο, μία μέρα την ανάληψη της εκ περιτροπής Προεδρίας της ΕΕ από την Γερμανία, όπου είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas και τον Υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Mevlüt Çavuşoğlu είχε μια καρποφόρα συνάντηση στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογο του Heiko Maas.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Υπουργός Çavuşoğlu δήλωσε ότι θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης με πιο υγιή τρόπο κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τόνισε ότι είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους Γερμανούς καλεσμένους μας σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον και ότι η Γερμανία πρέπει να αναθεωρήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Çavuşoğlu συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer της Γερμανίας.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι υγιείς και ασφαλείς επισκέψεις των Γερμανών επισκεπτών στην Τουρκία, η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων του PKK και της FETÖ, που αποτελούν επίσης απειλή για τη Γερμανία, την παράνομη μετανάστευση. Επίσης συζητήθηκαν η κακομεταχείριση εναντίον της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων και των ρατσιστικών επιθέσεων./ibna