Β-Ε: Μετανάστης σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα Β-Ε – Κροατίας

Β-Ε: Μετανάστης σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα Β-Ε – Κροατίας

Ένας ξένος πολίτης άγνωστης ταυτότητας σκοτώθηκε σήμερα ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα κοντά στο χωριό Kulen Vakuf, επιβεβαίωσε η αστυνομική διοίκηση του καντονιού Una-Sana (USC).

«Οι κάτοικοι του Kulen Vakuf ενημέρωσαν την αστυνομία σήμερα το πρωί ότι μια ομάδα παράτυπων μεταναστών μετέφερε έναν τραυματία σε μια κατοικημένη περιοχή. Οι αστυνομικοί και η ιατρική ομάδα δήλωσαν ότι ο άνδρας, δυστυχώς, υπέκυψε στα τραύματά του, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο. Η πρώτη εξέταση του άψυχου σώματος έδειξε ότι το θανατηφόρο πλήγμα ήταν στην περιοχή της πλάτης, πιθανότατα από καραμπίνα. Μέλη της Ειδικής Μονάδας Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών της USC, καθώς και του Τμήματος Εγκληματικής Αστυνομίας, στάλθηκαν στο Kulen Vakuf και διεξάγουν εκτενή έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της USC Ale Šiljdedić.

Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η ταυτότητα του θύματος, αλλά και των ατόμων που έφεραν το άψυχο σώμα, είναι ακόμα άγνωστη. Οι προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι τα άτομα χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του στρατοπέδου υποδοχής στην τοποθεσία Lipa, και προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Δημοκρατία της Κροατίας κοντά στο Kulen Vakuf.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε απολύτως καμία πληροφορία σχετικά με πιθανούς υπόπτους. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην τοποθεσία όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα. Θα γίνει πρώτα μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η ακριβής τοποθεσία όπου συνέβη το ατυχές γεγονός. Μετά από αυτό, στο στρατόπεδο της περιοχής Lipa, θα προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε την ταυτότητα όλων των ατόμων, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος στο Bihać για να συνεχιστούν οι ανακρίσεις. Δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για συγκεκριμένα συμπεράσματα, καθώς και για το εάν η δολοφονία έλαβε χώρα στο έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ή της Δημοκρατίας της Κροατίας», πρόσθεσε ο Šiljdedić.

Το Γραφείο Εισαγγελέα του καντονιού Una-Sana εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση, ενώ οι πρώτες συγκεκριμένες πληροφορίες αναμένονται αύριο. Από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης, η USC κατέγραψε συνολικά 36 θανάτους μεταναστών που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από την αστυνομία, οι οποίοι συνέβησαν ως αποτέλεσμα ατυχημάτων ή λόγω της διάπραξης ορισμένων εγκλημάτων./ibna