Βόρεια Μακεδονία: Τηλεδιάσκεψη είχε ο Dimitrov με τον Εμιρατινό ομόλογο του

Βόρεια Μακεδονία: Τηλεδιάσκεψη είχε ο Dimitrov με τον Εμιρατινό ομόλογο του

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov, είχε την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Ο Nikola Dimitrov δήλωσε ευγνώμων για την ετοιμότητα για την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τις νέες μεθόδους ελέγχου που χρησιμοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και για την εξέταση των δυνατοτήτων για συγκεκριμένη υποστήριξη στη Βόρεια Μακεδονία στον αγώνα κατά του Covid-19 και τις προσπάθειες καταστολής των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.  Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την υψηλή βαθμολογία για την ποιότητα των μακεδονικών γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων και σε αυτό το πλαίσιο, στο άνοιγμα των ΗΑΕ για την τοποθέτησή τους στην τοπική αγορά. Θα είναι κρίσιμο για την οικονομία μας κατά την περίοδο μετά την πανδημία» σημείωσε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, έγινε ανασκόπηση στην τρέχουσα ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τονίστηκε η δέσμευση για περαιτέρω συνέχιση του πολιτικού διαλόγου και εντατικοποίηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις οικονομικές σχέσεις και τη διμερή και πολυμερή συνεργασία, την τρέχουσα κατάσταση στις δύο χώρες όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς και λύσεις για την αντιμετώπισή τους με κοινή συνεργασία και αλληλεγγύη./ibna