Τουρκία: Στο Κατάρ ο Erdogan πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την πανδημία

Τουρκία: Στο Κατάρ ο Erdogan πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την πανδημία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan αναχώρησε την Πέμπτη για ολοήμερη επίσκεψη εργασίας στο Κατάρ, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19.

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνοδεύουν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Berat Albayrak, π Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο διευθυντής επικοινωνίας Fahrettin Altun, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Ibrahim Kalin και ο επικεφαλής  του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκίας, ο Recep Tayyip Erdogan θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, όπου οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο «αδελφικών και φιλικών» χωρών.

Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με τη ανακοίνωση.

Οι σχέσεις Τουρκίας και Κατάρ έχουν γίνει πολύ πιο ισχυρές ειδικά μετά την κρίση του Κόλπου το 2017, κατά την οποία η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν διέκοψαν τους διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ και η Τουρκία βοήθησε ώστε να αντιμετωπιστεί ο αποκλεισμός που επέβαλαν οι άλλες χώρες στο Κατάρ./ibna