Σερβία: Χωρίς μεταβολές το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών σε 234 τμήματα

Σερβία: Χωρίς μεταβολές το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών σε 234 τμήματα

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές όσον αφορά τα κόμματα που εισέρχονται στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, κύλησαν οι επαναληπτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου σε 234 εκλογικά τμήματα την Τετάρτη 1η Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του SNS, Darko Glišić, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι το SNS, με βάση τα επεξεργασμένα 221 από τα 234 εκλογικά τμήματα όπου επαναλήφθηκε η ψηφοφορία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Σερβία, κέρδισε μια πειστική νίκη με 60,2% των ψήφων.

Όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου ότι το SPS-JS κέρδισε το 11% και ότι το SPAS έλαβε «ελαφρώς λιγότερες» και το POKS ελαφρώς περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Ιουνίου.

Ο λίστα του Muamer Zukorlic έλαβε το 4,7% των ψήφων με τον Glišić να εξηγεί ότι αυτό συνέβη καθώς υπήρχαν αρκετά εκλογικά τμήματα στο Sandžak, που διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές, προπύργιο του Zukorlic.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο κατά την επεξεργασία των υπόλοιπων 13 εκλογικών κέντρων.

Όταν ρωτήθηκε αν το POKS θα είναι το τέταρτο κόμμα που θα εισέλθει στο κοινοβούλιο, ο Glišić είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τους, αυτός ο συνασπισμός είναι κάτω από το 3 τοις εκατό, αλλά υπενθύμισε ότι υπάρχουν 13 ακόμη εκλογικά τμήματα από τα οποία αναμένονται αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο συνασπισμός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας – Ενωμένη Σερβία (SPS-JS) ανακοίνωσε ότι κέρδισε το 12,5% των ψήφων με βάση το 75% των επεξεργασμένων εκλογικών εκλογών από τα 234.

Στην ανακοίνωση, ο συνασπισμός δηλώνει ότι πέτυχε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από ό, τι στις 21 Ιουνίου, «το οποίο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι η δεύτερη ισχυρότερη επιλογή στη Σερβική πολιτική σκηνή.»

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με βάση αυτά τα δεδομένα, το SNS κέρδισε το 61,5% στις επαναληπτικές εκλογές, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν το SPS-JS, Muamer Zukorlić, SPAS και POKS.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν την εκλογική βούληση των πολιτών που εκφράστηκαν στις 21 Ιουνίου και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Σερβίας θα παραμείνει αμετάβλητη, αναφέρουν ο συνασπισμός SPS-JS./ibna