Βουλγαρία: Συζητείται η επέκταση του μέτρου 60/40 μέχρι τέλος του έτους

Βουλγαρία: Συζητείται η επέκταση του μέτρου 60/40 μέχρι τέλος του έτους

«Όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην υποστήριξη της απασχόλησης. Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε νέα μέτρα. Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε το 60/40 μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε στη Nova TV η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Denitsa Sacheva.

Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες σχετικά με τη διάθεση πρόσθετων κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Υπουργός Sacheva τόνισε ότι ο αριθμός των ανέργων που εγγράφονται στα γραφεία εργασίας την τελευταία εβδομάδα έχει μειωθεί σημαντικά – σε περίπου 1.000 άτομα την ημέρα. Το μέτρο 60/40, χάρη στο οποίο σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ήταν επίσης υπεύθυνο για αυτό. Οι υποψήφιοι για τέτοια οικονομική υποστήριξη θα λάβουν τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά εντός 12 ημερών, καθώς χρειάζονται 7 ημέρες για την επανεξέταση της αίτησης και άλλες 5 μέρες για να μεταφερθούν τα χρήματα από το Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης

«Μιλάμε για τη διατήρηση σχεδόν 300.000 θέσεων εργασίας. Έχουμε θέσει στόχο να διατηρήσουμε την ανεργία στο 6,5% στο τέλος του έτους», εξήγησε η Sacheva.

H Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων αρνήθηκε κατηγορηματικά τις φήμες ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων και των μισθών. Πρόσθεσε ότι η ανεργία θα μπορούσε να αυξηθεί το φθινόπωρο. Ένας λόγος για αυτό θα ήταν το τέλος της εποχιακής εργασίας.

«Επί του παρόντος, περίπου 22.000 άτομα λαμβάνουν κοινωνικές παροχές και περίπου 110.000 λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας», πρόσθεσε η υπουργός./ibna